Energia- ja ympäristöpalvelut kiinteistöjen omistajille ja käyttäjille

Retta on asiantunteva kumppaninne kiinteistöjen vastuullisuudessa – luotettavasti ja vaivattomasti. Keskitymme vähentämään kiinteistöjenne energia- ja vesikustannuksia ja pienentämään hiilijalanjälkeä.

Kun haluatte toteuttaa kiinteistöstrategiassanne kunnianhimoisia hiilineutraaliustavoitteita, olemme kokenut kumppani etsimään oikeat ja tehokkaat toimenpiteet. Autamme teitä täyttämään lainsäädännön, sidosryhmien ja kiinteistön käyttäjien vaatimukset ympäristövastuullisuudesta ja energiatehokkuudesta. 

Oikeilla toimenpiteillä kohti hiilineutraaliutta ja ympäristövastuullisia kiinteistöjä

Energia- ja vesikustannukset muodostavat kiinteistön hoitokuluista jopa 40 prosenttia – niissä on siis paljon potentiaalia säästää! 

Rettan ammattitaitoinen energiamanageri helpottaa arkeanne ja tekee vastuullisuusteoista vaivattomampia. Liittämällä energiapalvelut ja ympäristöpalvelut Rettan kiinteistöjohtamisen kokonaispalveluun pidätte kaikki kiinteistöihinne liittyvät yksityiskohdat helposti hallinnassa. Saatte kauttamme myös erilaiset energiakatselmukset ja energiatodistukset. Tarjoamme energiapalvelut ja ympäristöpalvelut kattavasti kiinteistön omistajille ja käyttäjille.

Tutustu kiinteistöjohtamisen palveluihin asunnoille ja toimitiloille

Askel askelelta kohti hiilineutraaliutta

Oman, nimetyn energiamanagerin avulla matka kohti hiilineutraalia kiinteistöä on selkeästi määritelty ja kunkin kiinteistön tarpeisiin yksilöity.
 

1. Miltä lähtötilanne näyttää?

Kaikki lähtee liikkeelle kulutuksen seurannasta ja mittaamisesta, jotta tiedämme, mitä kiinteistössä tapahtuu. Kulutusseurannan ja etähallinnan avulla saamme poikkeamat esiin ja tekniset säädöt kohdalleen niin, että turhasta kulutuksesta päästään saman tien.

 

2. Mihin kannattaa investoida?

Esimerkiksi energiakatselmusten avulla voimme selvittää, mitkä toimenpiteet sopivat kullekin kiinteistölle parhaiten, kun halutaan toimia kestävästi, saada säästöjä ja nostaa kiinteistön arvoa. Etsimme kokonaisuuden kannalta toimivimmat ratkaisut, jotta energian ja veden käytöstä saadaan tehokkaampaa.
 

3. Voidaanko energiaa tuottaa paikallisesti?

Voimme selvittää, olisiko esimerkiksi maalämpö tai aurinkoenergia kiinteistössänne varteenotettava vaihtoehto.

 

4. Millaista uusiutuvaa energiaa olisi hankittavissa?

Hiilijalanjälkeä voidaan pienentää tuntuvasti hankkimalla vihreää sähköä tai uusiutuvaa kaukolämpöä.

 

5. Miten loput päästöt voidaan hyvittää?

Energiankäytön tehostamisen jälkeen hiilineutraaliuteen päästään kompensoimalla jäljelle jäävät päästöt.
 

Energia- ja ympäristöpalvelut

Retta edistää rakennus- ja kiinteistöalan ekologista kestävyyttä Green Building Council Finlandin kumppanijäsenenä vuonna 2021.

Tutustu Retta Groupin omiin vastuullisuusperiaatteisiin

Haluatko tietää lisää energiapalveluistamme?

Täytä alla oleva lomake ja energia-asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Lähettämällä lomakkeen vahvistat lukeneesi tietosuojaselosteen ja hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla.